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Effective Date: April 6, 1995 Subject:  Labeling of Modules

Reference: UAP Part IV, Section 4(A)(1)
UAP Part IV, Section 7(A)(3)

ISSUE: If two modules are attached during production and then put on one carrier for delivery
to the job site, does Part IV, Section 7(A)(3) of the UAP apply or does Part IV,
Section 4(A)(1)?  Attached is a floor plan for your reference.

INTERP.: The IBC has reviewed the specifics of this case and determined that the structure should
have been labeled as a six-module unit.

The IBC has based its determination on the following:  Part IV, Section 4(A)(1) of the
UAP requires one certification label per module.  In our opinion, the only exception to
this situation would be when a unit that normally would be built as one module must be
built as two or more modules due to unique transportation and/or local site conditions
[Part IV, Section 7(A)(3) of the UAP].

An example of Aunique transportation conditions@ is a roadway that does not permit the
transportation of a module due to its size (i.e., transportation into or through urban or
rural areas where maneuvering large modules cannot be achieved because of sharp
turns).  An example of Alocal site conditions@ is the terrain of the building site does not
permit the maneuvering of large modules (i.e., heavily wooded sites).
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FIRST FLOOR MODULE LAYOUT

SECOND FLOOR MODULE LAYOUT

Note:  Modules ‘A’ and ‘B’ and modules ‘D’ and ‘E’ are attached and delivered on one carrier.

Module ‘A’
(14’ x 26’)

Module ‘B’
(14’ x 26’)

Module ‘C’
(14’ x 34’)

Module ‘D’
(14’ x 26’)

Module ‘E’
(14’ x 26’)

Module ‘F’
(14’ x 34’)


